///آموزش طرز تهیه آش سبزی شیرازی برای افطار

آموزش طرز تهیه آش سبزی شیرازی برای افطار

آموزش طرز تهیه آش سبزی شیرازی برای افطار

آش سبزی شیرازی ، از از انواع آش هایی است که شیرازی‌ها در همه‌ی فصول به عنوان صبحانه استفاده می‌کنند.

آش سبزی شیرازی ، از آش های نذری شیراز است و در ماه مبارک رمضان و ایام عاشورا و تاسوعا به عنوان نذری پخته می شود. با طرز تهیه آش سبزی شیرازی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آش سبزی شیرازی

  • برنج نیم دانه           1 لیوان
  • تره تازه تمیز شده    300 گرم
  • ترخون خشک یا نعناع خشک 3 قاشق غذاخوری نه سر پر نه سرخالی
  • لوبیا سفید 1 لیوان
  • نخود        1 لیوان
  • عدس        1 لیوان
  •  گوشت گردن ( از گردن بوقلمون هم می توانید استفاده کنید )               نیم کیلو
  • زردچوبه در صورت تمایل     یک قاشق چایخوری
  • پیاز داغ   به میزان دلخواه
  • فلفل سیاه  به میزان دلخواه
  • آبلیمو برای موقع سرو             به میزان دلخواه

آماده کردن مواد

  1. اگر تمام مواد این آش را روز قبل بپزید و روز بعد شروع کنید به پخت اصلی کارتان راحت تر خواهد شد چون در یک روز همه شعله های گاز اشغال می شوند.
  2. قبل از هر چیز باید بدانید که تره می بایست یک مقدار درشت خرد شود (2 سانتی ).
  3. برنج که قبلا خیس کردید را به همراه دو قاشق ترخون و تره خرد شده در قابلمه بریزید و به میزان لازم آب اضافه کرده و بگذارید تا بپزد.
  4. برنج باید کاملا باز و شفته شود مثل زمانی که شعله زرد درست می کنید.نباید در قابلمه را ببندید چون سبزی رنگ تیره به خود خواهد گرفت.
  5. در حین اینکه برنج در حال پخت است لوبیا و نخود را هم که از 12 ساعت قبل خیس کردید با همان آب  بپزید.
  6. عدس را هم جداگانه بپزید تا جایی که آب آن رو به خشکی بگذارد. گوشت را با یک پیاز خردشده کمی تفت بدهید و یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کنید.
  7. زمانی که گوشت پخت  استخوان های گردن را از آن جدا کرده و آن را خوب بگوبید تا له شود.

ترکیب مواد

  1. حالا به مرحله ای رسیدید که مواد اولیه پخته شدند، برنج و سبزی پخته و نرم شدند، نخود و لوبیا و عدس و گوشت هم آماده هستند.
  2. همه مواد را با هم در یک قابلمه بریزید یا اگر قابلمه ای که برای برنج استفاده کردید بزرگ است لوبیا و عدس و نخود و گوشت را به برنج و سبزی اضافه کنید.
  3. مقداری آب جوش یا آب گوشت بریزید و خوب مخلوط  کنید.
  4. در همین زمان یک قاشق باقیمانده ترخون را در کمی روغن کمی تفت دهید و در صورت تمایل یک قاشق چایخوری زردچوبه را اضافه و روی آش بریزید.
  5. ترخون را می بایست کمی تفت داد زیرا بسرعت سیاه می شود .
  6. از این به بعد امکان ته گرفتن آش زیاد است زیرا مواد غلیظ تر می شوند بنابراین هر از گاه یک بار کاملا آش را به هم بزنید.
  7. به خصوص قسمت وسط قابلمه و کناره ها را از ته آن خوب هم بزنید.
  8. از این زمان به بعد باید حداقل دو ساعت روی شعله کم  بپزد تا جا بیفتاد. اگر آب آن کم است و خیلی غلیظ شده است، آب جوش اضافه کنید. البته نباید زیاد باشد تا در این مدت دوباره غلیظ شود.
  9. هر چقدر مقدار هم زدن بیشتر باشد مواد بهتر مخلوط شده و آش شروع  به کش دار شدن خواهد کرد.
  10. دیگر هیچ برنجی در آش نمی بینید و در اثر هم زدن مقدار زیادی از حبوبات خرد می شوند.
  11. این آش از آش های دیگر غلیظ تر و کشدار تر است. نیم ساعت آخر درب قابلمه را بگذارید تا آش خوب جا بیافتد البته هر از گاهی باید آن را بهم بزنید.
  12. موقع سرو حتما آبلیمو و فلفل سیاه و پیازداغ بریزید.

منبع: بی جامه

آموزش آشپزی

2017 toyota corolla

ثبت ديدگاه