بهترین سیب ایران – مرغوب ترین سیب ایران

بهتزین سیب های دنیا

ارقام ایرانی سیب

تعدادی از ارقام سیب‌های بومی ایران عبارتنداز:

  • سیب گلاب (گلاب اصفهان، گلاب تربت حیدریه، گلاب شهریار، گلاب شیراز، گلاب کهنز، گلاب صحنه)
  • سیب مشهد (سیب عباسی مشهد، نارسیس مشهد، پاییزه زرد مشهد، دیررس مشهد، مربایی مشهد، سیب اخلمند مشهد، سیب علی موری خراسان)
  • سیب اردبیل (اردبیل۱، اردبیل۲)
  • سیب اهر (اهریاشکی، سیب تابستانه اهر)
  • تبریز (سیب شیخ احمد تبریز، شیشه‌ای تبریز)
  • سیب مراغه (سیب مشهدی نوری مراغه)
  • آزایش اصفهان
  • نایون ارنگه
  • سیب خورسیجان
  • قرمز رضائیه
  • سیب سلطانی شبستر
  • انگلیسی شیراز
  • اوغاز شیروان
  • سیب قندک کاشان
  • سیب حاجی کرج
  • زنوز مرند
  • کولی محلات
  • (آلماسی، سیب بشقابی باخی، سیب حیدرزاده (قره یاپراق)، خلخال، دریان، روئین، سلطانی، شفیع‌آبادی، شمیرانی، گلشاهی، گمی آلماسی، قارپوزآلما، قندک)

ارزش خوراکی

براساس گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک سیب معمولی ۲۴۲ گرم وزن و ۱۲۶ کالری انرژی دارد که شامل مقدار قابل توجهی فیبر غذایی، مقدار متوسطی از ویتامین ث، از طرف دیگر میزان کمی مواد غذایی ضروری است. جدول زیر دربردارنده اطلاعات غذایی این میوه است:

سیب (با پوست)
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی۲۱۸ کیلوژول (۵۲ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها۱۳٫۸۱ گرم
قندها۱۰٫۳۹ گرم
فیبر۲٫۴ گرم
چربی۰٫۱۷ گرم
پروتئین۰٫۲۶ گرم
آب۸۵٫۵۶ گرم
ویتامین آی معادل۳ میکروگرم (۰٪)
تیامین (ویتامین ب۱)۰٫۰۱۷ میلی‌گرم (۱٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)۰٫۰۲۶ میلی‌گرم (۲٪)
نیاسین (ویتامین ب۳)۰٫۰۹۱ میلی‌گرم (۱٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵)۰٫۰۶۱ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۶۰٫۰۴۱ میلی‌گرم (۳٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹)۳ میکروگرم (۱٪)
ویتامین C۴٫۶ میلی‌گرم (۸٪)
کلسیم۶ میلی‌گرم (۱٪)
آهن۰٫۱۲ میلی‌گرم (۱٪)
منیزیم۵ میلی‌گرم (۱٪)
فسفر۱۱ میلی‌گرم (۲٪)
پتاسیم۱۰۷ میلی‌گرم (۲٪)
روی۰٫۰۴ میلی‌گرم (۰٪)
درصدها نسبی‌اند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

ارقام معروف سیب‌های تجاری نرم، اما، ترد هستند. دیگر کیفیت‌های دلخواه در روش‌های جدید پرورش سیب تجاری، پوست رنگی، نداشتن پوست قهوه‌ای، سهولت حمل‌ونقل، توانایی ذخیره شدن طولانی‌مدت، بازده بالا، مقاوم بودن در برابر بیماری، شکل عمومی سیب، و طعم عالی است.

حتما بخوانید  با این میان وعده ها کلسترول خود را کاهش دهید

سیب‌های جدید از سیب‌های قدیمی شیرین‌تر هستند، چرا که مزهٔ عمومی سیب‌ها در طول زمان تغییر کرده است. بیشتر اهالی آمریکای شمالی و اروپایی‌ها طرفدار مزه شیرین و ملس هستند، اما به دنبال آن‌ها اقلیت قابل توجهی هم طرفدار سیب‌های ترش‌مزه هستند.

سیب‌های خیلی شیرین با اندکی مزهٔ ترش در آسیا و به ویژه شبه‌قاره هند محبوب هستند.