طرز تهیه ترشی بندری ترشی – خوشمزه جنوب ایران

ترشی بندری

ترشی بندری

1.تمرهندی 1 بسته  . 2. موسیر 50 گرم  .  3.هویج 3 عدد  . 4. خیار 3 عدد  .  5.بادمجان 3 عدد

 رب انار 1 پیمانه  .  سیر 1 بوته  .  گل کلم 1 کیلو  .  فلفل سبز 50 گرم  .  کرفس 3 شاخه

سیب زمینی ترشی نیم کیلو  .  ادویه مخصوص ترشی 2  قاشق سوپخوری  .  گوجه فرنگی 5 عدد

آب گوجه فرنگی غلیظ شده 1 پیمانه  .  سبزی ریز خرد شده ( نعنا.گشنیز.مرزه.ترخون ) 1 پیمانه

دستور تهیه : فلفل های سبز را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند ؛ تمرهندی را درون ظرفی گذاشته و مقداری سرکهروی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید سپس آن را با ابکش ریز صاف کنید و هسته های آن را جدا نمائید.

گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید ، هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست کرده و ریز خرد کنید ، برگ های کرفس را جدا کرده و به اندازه هویج ها خرد کنید.

خیارها را همراه با پوست خرد کنید و در ابکش بریزید ؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن خارج شود.

موسیرهای خشک را حدود 5 ساعت در آب بخیسانید و در این مدت آب را چند بار عوض کنید ، ریشه ها و قسمت های زاید آن را ببرید و خرد کنید ، بوته های گل کلم را نیز از هم جدا نموده و کوچک خرد کنید.

سبزی های معطر را ساطوری کنید و با تمامی مواد بالا میکس.

بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل مکعبی خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند سپس به همان صورت داغ به بقیه مواد اضافه کرده و خوب مخلوط نمائید.

ادویه مخصوص ترشی ، رب انار ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی حل شده در سرکه را به مخلوط اضافه نمایید سپس مخلوط آماده شده را درون ظرف ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا جایی که روی آن را کامل بپوشاند ، نمک هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید و ظرف ترشی را در جای خنکی بگذارید.

نکته : ااگر مقدار بیشتری نمک اضافه کنید آن قدر که ترشی بیش از اندازه شور نشود برای عمر بیشر ترشی بهتر است، رب انار ترش نیز برای اضافه کردن بسیار خوب است.