درست کردن ترشی لیته

چگونه ترشی لیته درست کنیم

 ترشی لیته

اسم ترشی لیلته  ازترشی لهیده امده . چون خیلی افراد این ترشی را با میکس کردن ترشی معمولی درست می کنند.  نمی توانیم دستور خاصی برای تهیه این ترشی قائل شویم و میکس انواع ترشی (که ظاهر خوبی هم داشته باشد) می شود ترشی لیته. اما دستور تهیه آن را در این چگونه آوردیم تا با مواد اصلی آن که مورد توافق اکثر افراد است آشنا شوید.

مواد لازم

سرکه سیب دو لیتر

بادمجان یک کیلو

گل کلم دویست گرم

هویج دویست گرم

ساقه کرفس دویست گرم

سیر سه حبه درشت

سبزی ترشی یک لیوان خرد کرده

سیاه دانه دو قاشق غذا خوری

گلپر یک قاشق چایخوری

تخم گشنیز یک قاشق چایخوری

فلفل سفید یک قاشق چایخوری

زرد چوبه یک قاشق غذا خوری

نمک یک قاشق مربا خوری

فلفل سیاه درسته یک قاشق چایخوری

(سبزی ترشی شامل سبزیجات معطر و در صورت تمایل پیازچه است.)

هویج، گل کلم، کرفس و سیر را در غذا ساز بریزید و خیلی ریز نگینی کنید (کمی درشت تر از رنده درشت).

این مواد را روی یک تکه پارچه پهن کنید و کمی هوا دهید تا خشک شود.

بادمجان ها را پوست کنده رنده کنید و با یک لیتر سرکه سیب و زردچوبه روی حرارت بگذارید و درب آن را ببندید تا برای 10-15 دقیقه بجوشد.

با خم کردن ظرف بادمجان ها باقیمانده سرکه ته ظرف را خالی کنید و بقیه مواد و ادویه ها را داخل آن بریزید وهم بزنید

نیم لیتر دیگر سرکه را به مواد اضافه کنید. مواد نباید آبکی باشد.

مواد را در شیشه خشک و تمیز بریزید و درب آن را محکم ببندید.

ترشی از یک هفته دیگر کاملا رسیده است.

نکات و هشدارها

می توانید بادمجان ها را کبابی کرده وبعد ان را خرد کنیدوبعد لهیده.و اگر از بادمجان کبابی شده استفاده می کنید بعد از کبابی کردن بگذارید روی پارچه کمی آبش خشک شود و نیز دیگر نیازی به ادویه ندارید چون عطر و طعم کبابی شدنبادمجان ها در تمام ترشی حس خواهد شد.

علت خالی کردن سرکه اضافه پخته و جایگزین کردن آن با سرکه تازه این است که سرکه پس از جوشیدن به علت فرار بودن ماده اصلی آن نسبت به آب کمی ضعیف می شود و قابلیت کپک زدن آن بالا می رود.

برای جوشاندن و پخت هر ماده ای در سرکه از ظرف لعابی، استیل و یا شیشه ای (پیرکس) استفاده کنید و حدالمقدور از ظروف های با روکش مسی یا آلومینیوم و روی استفاده نکنید.

بوی سرکه در حال جوشیدن تا 24 ساعت حالات شبیه سرما خوردگی در شما ایجاد می کند. در معرض کودکان قرار ندهید.