خواص درمانی برنج چیست؟-فروش برنج ایرانی

خواص-برنج-خرید-برنج-هاشمی

آشنایی با برنج

گیاه گندمی یکساله، با ساقه های ماشوره ای. به ارتفاع تا یک متر، ایستاده، صاف و بدون کرک. پهنک برگها به طول تا 60 سانتیمتر، به عرض 4-10 میلیمتر، کم و بیش زبر، سبز تیره، بدون کرک، نسبتا سخت و محکم، با لبه های زبر، با زبانکی بلند، به طول تا 2 سانتیمتر. گل آذین پانیکول بزرگف راستف به طول تا 30 سانتیمترف سرانجام واژگون. سنبلچه ها دائمیف پوشینه فوقانی پرزدار، سیخک دار یا بدون سیخکف به طول8-12 میلیمتر.

پراکندگی جغرافیایی:

در نواحی معتدله گرم جهان کاشته می شود.

پراکندگی جغرافیایی در ایران:

بصورت کاشته شده در استانهای گرگان، مازندران، گیلان، لرستان، اصفهان، چهارمحال بختیاری، کهکلویه و بویر احمد،  فارس، خوزستان، سیستان بلوچستان و شمال خراسان.

مصارف و کاربردها:

در طب سنتی هندی دانه های برنج گس( تند )، شیرین، روغن دار، مقوی، محرک قوه باء، چاق کننده، مدر و مفید برای بیماری های کبدی است، در هندوستان برنج به طرق گوناگون در رژیم غذایی بیماران بکار می رود، بطرق گوناگون ( به روش پخت مختلف ) برای درمان درد های اسهالی و شکم روش استفاده می شود، جوشانده برنج داغ به عنوان ضماد استفاده می شود. آب برنج به عنوان یکی از آرام بخشهای عالی، نوشیدنی خنک کننده در تب و امراض التهابی، ادرار کردن دردناک و بیماری های دیگر توصیه می شود، این جوشانده به عنوان تنقیه در عفونتهای روده ای داده می شود.
سبوس برنج به عنوان ضد اسهال استفاده می شود. مالت برنج به عنوان داروی گوارشی، بادشکن، مقوی بکار می رود. دانه های برنج برای پاکسازی ریه ها و کسانی که از امراض ششی رنج می برند توصیه می شود. آرد برنج بصورت ضماد برای جاری شدن خلط و جلوگیری از تورم سینه زنان بکار می رود.

No votes yet.
Please wait...