خواص گندنای کوهی برای دیابت و طریقه مصرف آن

خواص گندنای کوهی برای دیابت و طریقه مصرف آن

مصرف گندنای کوهی یک راه حل فوق العاده برای بیماران دیابتی است که به شدت از نوسانات قند خون رنج می برند.

در بخش «چی و چجوری»؛ گندنای کوهی یا فراسیون سفید گیاهی گلدار از خانواده نعناعیان است. این گیاه بومی اروپا، شمال آفریقا و آسیا، در ظاهر شبیه به نعناع و بلندی آن 25-45 سانتی‌متر است. برگ آن 2-5 سانتی‌متر طول دارد و دارای گل‌های سفید است.

این گیاه، بومی نواحی مرکزی و جنوبی اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقاست که کشت آن در انگلستان و آمریکای شمالی نیز متداول شده است. گندنای در کناره مزارع، زمینهای بایر و چراگاهها بر روی خاک خشک شنی یا گچی میروید.

گندنای کوهی از گذشته ی دور یکی از درمان کننده های گیاهی اصلی در ناراحتی های قفسه سینه و از آغاز قرن هفدهم، استفاده از چای این گیاه و همچنین انواع مخلوطهای آن در درمان سرفه متداول بوده است. در روستاهای انگلیس، این گیاه را به مقدار زیاد برای خواص درمانی کشت کرده و آب نباتی را که از آن تهیه می شود، برای درمان سرفه در خانه نگهداری می کنند.

مهاجران انگلیسی، گندنای کوهی را با خود به آمریکای شمالی بردند. جوشانده داغ از برگهای آن عمل تعریق را تحریک می کند و چای گیاه که با عسل شیرین شده باشد، درمان سنتی سرماخوردگی های تب دار است. این گیاه با خواص دارویی متعدد، یک مسکن و مقادیر کم آن در تنظیم ضربان قلب مفید است.

در گذشته از این گیاه برای درمان بیماریهای بسیاری، از گاز گرفتن سگ هار تا تومور و ضعف بینایی، استفاده می شده است. در سرماخوردگی، این گیاه ترشح زرداب و صفرا را تحریم و به کل فرآینده هضم کمک می کند و به دلیل همین خاصیت تقویت کنندگی، در قسمتهای شرقی انگلستان، به طور سنتی هنگام تهیه شربتها، از آن استفاده می شود.

حتما بخوانید  خواص دارویی و شگفت انگیز سویا را بدانید!

زمانی آن را به آب گوشت، سالاد و سسهای مختلف اضافه می کردند، اما مزه تلخ منتول یا جوهر نعناع خشک این گیاه، مقبول همه ی سلیقه ها نیست.

خواص دارویی گیاه گندنای کوهی

این گیاه مقوی، اشتها آور، نیرو دهنده، خلط آور، ضدعفونی کننده، مقوی قلب، تب بر و قاعده آور است. همچنین در درمان زخمهای چرکین برای بیماران مبتلا به اسهال های مزمن، تب های مخاطی، حصبه و شبه حصبه، آسم مرطوب، سرفه های مقاوم، کم خونی دختران جوان، زردی، سل، اختلالات عصبی ،تب های نوبه و مالاریا موثر است.

از طرفی به علت ضد التهابی بودن در درمان برونشیت استفاده می شود. این گیاه برای رفع بی نظمی قلب در اکستراستسویی اثر سریع دارد. در استعمال خارج اثر التیام دهنده و ضدعفونی کننده دارد و به همین علت جوشانده آن بر روی اولسرهای (زخم معده) قانقاریایی و چرکین اثر داده می شود.

همراه با کاهش کلسترول کلی، گندنای کوهی نیز از نزدیک به کاهش سطح قند خون کمک می کند. اساسا، محققان نشان داده اند که وقتی گندنای کوهی مصرف می کنید، بدن قادر به تحمل سطح زیادی از گلوکز بدون عوارض بالای آن شده و در نتیجه برای بیماران دیابتی مفید است.

گندنای کوهی، با نگه داشتن سطح قند خون در محدوده طبیعی،نشان دهنده یک راه حل فوق العاده برای بیماران دیابتی است که به شدت از نوسانات قند خون رنج می برند.

عوارض جانبی گیاه گندنای کوهی

این گیاه دارای مزه تلخ و سوزان است. مصرف مقادیر زیاد آن جریان گردش خون را تحریک کرده و موجب زیاد شدن عرق و ترشح ادرار می شود؛ از این جهت نباید بی رویه آن را مصرف کرد. همچنین در دروران بارداری استفاده از آن توصیه نمی شود.

حتما بخوانید  کاربرد و خواص گیاه دارویی کتیرا+کتیرا برای مو

طریقه و میزان مصرف گیاه گندنای کوهی

جهت استفاده از این گیاه باید برگ ها و سرشاخه های این گیاه را با آب مخلوط کرده و حرارت دهیم و وقتی که رنگ آب کاملاً سبز شد از روی اجاق بر داشته و آن را تصفیه کنیم. سپس مایع حاصل مصرف می کنیم آن هم به این صورت که در صبح قبل از خوردن صبحانه، یک قاشق چای خوری از این مایع را می خوریم چراکه خیلی تلخ بوده و بعد از خوردن آن، مصرف عسل یا قند به رفع تلخی دهان کمک می کند.

منبع: طبیب من به نقل از NaturalRemedies

Herbal Encyclopedia

OrganicFacts

GlobalHerbalSupplies

گیاهان دارویی