طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

سالاد کاهو بیشتر مواقع به عنوان طعم دهنده در کنار غذای اصلی در سفره ها قرار میگیرد. اما اگر شما از مزه تکراری سالاد قدیمی خسته شده ایید حالا زمان آن رسیده است یک سالاد داغ و ترش از کاهو تهیه کنید! و از آن به عنوان یک میان وعده واقعی استفاده کنید. با الهام  از طعم سوپ های تند و تیز چینی این میان وعده  از فلفل قرمز ریز شده، زنجبیل تازه، و سرکه سیاه برای تزیین و پوشاندن کاهو و هویج خرد شده استفاده میکند. به جای مخلوط کردن کاهو با سس تزیین کننده شما بایستی آنها را خیلی کم بر روی گاز تفت دهید تا یک طعم لذیذ و تازه ایجاد کنید.

مواد لازم

  • سه قاشق غذا خوری (45 میلی لیتر) سس سویا
  • دو و نیم قاشق غذا خوری (37.5 میلی لیتر) سرکه سیاه
  • 2 قاشق غذا خوری (25 گرم) شکر
  • نصف قاشق چایخوری (3 گرم) نمک
  • 1 عدد کاهو کوچک
  • 1 قاشق چایخوری (5 میلی لیتر) روغن کانولا
  • 1 قاشق چایخوری ( 5 میلی لیتر) روغن کنجد
  • 1 قاشق چایخوری (2 گرم) فلفل قرمز ریز شده
  • دو و نیم قاشق غذا خوری (8 گرم) زنجبیل خرد شده
  • 1 فلفل دلمه ایی قرمز تکه تکه شده
  • یک و نیم لیوان (75 گرم) هویج رنده شده

قسمت اول

ساخت سس

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

1. سس سویا و سرکه سیاه را با هم مخلوط کنید. سس سویا و سرکه سیاه را با هم در یک کاسه کوچک بریزید. با یک همزن دستی آنها را تا جایی که کاملا با هم مخلوط شوند هم بزنید.

حتما بخوانید  آموزش طرز تهیه فرنی با آرد برنج در ماه رمضان

اگر شما به سس سویا و یا گلوتن حساسیت دارید مطمئن شوید که حتما سس فاقد گلوتن تهیه کنید. بعضی از سس ها دارای گندم و یا شیرین کننده و طعم دهنده هایی هستند که گلوتن دارند.

از سرکه بالزالمیک هم میتوانید به جای سرکه سیاه استفاده کنید.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

2. شکر را اضافه کنید. وقتی سس سویا و سرکه سیاه با هم کاملا مخلوط شدند، شکر را به مخلوط اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا هیچ کریستال شکری در کاسه باقی نماند.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

3. نمک را اضافه کنید. بعد از حل کردن شکر نمک را اضافه کرده و کاملا هم بزنید تا مخلوط شود. میزان نمک را با چشیدن می توانید کم یا زیاد کنید.

مرحله دوم

آماده کردن کاهو

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

1. برگ های کاهو را از ریشه جدا کنید. برای این سالاد شما به سر یک کاهو کوچک نیاز دارید. با یک چاقوی تیز  پایین کاهو را جدا کرده و با دستان تمیز برگ ها را از آن جدا کنید.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

2. قسمت های خیلی نرم برگ ها را جدا کنید. پس از اینکه همه ی برگ ها را از هم جدا کردید در صورتی که سر آنها خیلی نرم یا زرد شده باشد با چاقو جدا کرده و دور بریزید. اگر بعضی از برگ ها و ساقه ی آنها قهو ه ایی یا پژمرده شده باشند از آنها نیز استفاده نکنید.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

3. برگ ها را آبکشی کرده و بشویید. بعد از تمیز کردن و تزیین برگ ها، آنها را در آب سرد بشویید و در ظرف آب کشی قرار داده و چندین بار تکان دهید تا رطوبت اضافه آن گرفته شود. همچنین می توانید با قرار دادن برگ ها در حوله کاغذی و یا حوله تمیز آشپزخانه کاملا آب و رطوبتشان را بگیرید.

حتما بخوانید  طرز تهیه پیتزای خانگی سریع قویچ Quiche

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

4. برگ ها را با چاقو به صورت نواری تکه تکه کنید و قسمت های سفت و نرم را از هم جدا نمایید. پس از شستن و آبگیری برگ ها آنها را بوسیله چاقو به تکه های نواری با عرض 1.27 سانتی متر تقسیم کنید. قسمت های ضخیم تر را از نازک تر جدا کنید. چون قسمت های ضخیم تر دیرتر سرخ می شود پس میتوانید اول آنها را اضافه کرده و در آخر قسمت های نازک را اضافه نمایید.

قسمت سوم 

تفت دادن سالاد 

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

1.روغن را داغ کنید. روغن کانولا و کنجد را در یک کتری بزرگ بریزید و با شعله زیاد 3 تا 5 دقیقه حرارت دهید تا خوب داغ شده و شروع به صدا دادن بکنند. شما میتوانید از روغن های گیاهی دیگر به جای کانولا استفاده کنید اما روغن کنجد به دلیل طعم ویژه ای که دارد جایگزین مناسبی ندارد شاید روغن بادام زمینی را بتوانید با آن عوض کنید.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

2.فلفل قرمز و زنجبیل را تفت دهید. بعد از گرم شدن روغن، فلفل قرمز و زنجبیل را با هم در یک ماهیتابه ریخته و برای 15 ثانیه بپزید. مخلوط را با یک قاشق چوبی هم بزنید. اگر میخواهید که سالاد شما تندتر باشد میتوانید از فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

3. فلفل دلمه ایی را اضافه کنید. بعد از پختن زنجبیل و فلفل قرمز، فلفل دلمه ایی را اضافه کرده و اجازه دهید 1 دقیقه دیگر بپزد. مخلوط را خوب در حین پختن به هم بزنید.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

4. ساقه ها و هویج را اضافه کنید. بعد از اینکه فلفل دلمه ایی را به همراه مخلوط یک دقیقه سرخ کردید نوبت به اضافه کردن قسمت های ضخیم برگ کاهو و هویج است. آنها را بوسیله یک قاشاق چوبی در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا یک دقیقه بپزد.

حتما بخوانید  آموزش طرز تهیه سوپ هویج و زنجبیل

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

5. قسمت های نازک کاهو را به همراه سس اضافه کنید. بعد از اضافه کردن و پختن هویج و قسمت های ضخیم کاهو، بخش های نرم برگ ها را اضافه کرده و سپس سس را که قبلا آماده کردید به روی مخلوط بریزید. با قاشق چوبی مخلوط را هم زده تا کاملا به سس آغشته شود. اجازه دهید تا 30 ثانیه دیگر بپزد.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

6. سالاد را در یک بشقاب بریزید و سرو نمایید. پس از پایان یافتن تفت دادن مخلوط، آن را با قاشق چوبی به یک بشقاب یا کاسه منتقل نمایید. شما می توانید آن را داغ، یا در دمای اتاق و حتی سرد سرو کنید. هر آنچه از سالاد باقی ماند، می تواند در یخچال نگهداری شود.

این سالاد گرم و ترش در کنار کباب به عنوان یک مکمل خوشمزه و ایده ال می تواند سرو شود.

طرز تهیه ی سالاد داغ و ترش کاهو

پایان

ترجمه: ب.دلاوری

منبع: Wikihow

آموزش آشپزی