طریقه نگهداری صحیح روغن زیتون دما و محل مناسب برای روغن زیتون

طریقه نگهداری روغن زیتون برای جلوگیری از خراب نشدن

افرادي كه براي نشان دادن ميزان توجه خود به‌سلامتی ميهمان، شيشه روغن زيتون را همواره در سر ميز غذا نگه می‌دارند و يا فروشندگاني كه اين شيشه‌ها را در پشت ويترين يا در قفسه در معرض نور قرار می‌دهند، بدون آنكه توجه داشته باشند باعث از بین رفتن خواص بسیار زیاد روغن زیتون می شوند.

طبق تازه‌ترين تحقيقاتی که پژوهشگران ايتاليايي انجام داده اند، نور باعث از بين رفتن بسياري از مواد آنتی‌اکسیدان موجود در روغن زيتون می‌شود كه براي مقابله با امراض و بیماری‌ها مفید و لازم‌اند. معنای اين امر آن است كه توليدكنندگان روغن زيتون بايد دقت بيشتري در انتخاب نوع ظروفی كه براي انتقال اين روغن به بازار در نظر می‌گيرند به خرج دهند. پس از 12 ماه روغن زيتون‌هايی كه در ظروف شيشه‌ای روشن قرار دارند تا 30% از دو نوع آنتی اكسيدان به نام‌هاي توكوفروزل و كاروتنوئيد را از دست می‌دهند.  اين دو نوع آنتی اكسيدان در زمره مواد شفابخش روغن زيتون به شمار می‌آيند. بنابراين استفاده از ظروف شيشه‌ای رنگی تا اندازه‌ای می‌تواند مانع از تاثير نور شود و اما بهترين نوع ظروف براي نقل‌ و انتقال روغن زيتون،  ظروف فلزی درپوش‌دار اما فاقد ميل تركيبی است و لذا كسانی كه به كيفيت روغن زيتون توجه دارند بهتر است بسته‌بندی های كوچك‌تر را انتخاب كنند و آن را در منزل در محيط تاريك نگه‌دارند.

درجه حرارت مناسب براي نگهداری زيتون 18 الی 20 درجه سانتيگراد يا 64 الی 68 درجه فارنهايت است. نگهداری روغن زيتون در يخچال و فريزر به علت وجود اسيد اولئيك در آن توصيه نمی شود. زيرا اين اسيد در دمای 6 الی 8 درجه سانتيگراد كريستاليزه می شود. همچنين نگهداری روغن زيتون در دمای پايين تر از 15 درجه سانتيگراد موجب كريستاليزه شدن روغن هاي بكر می شود و هنگامی كه دما به 16 درجه سانتيگراد برسد كريستالها ناپديد شده رنگ زرد طلایی ظاهر می شود.
دمای بالاتر از 25 درجه سانتيگراد ارزش تغذيه ای مربوط به ويتامين E موجود در آن را از بين می برد. روغن زيتون به راحتی بوهای خارجی را جذاب می كند. بنابراين بايد در محفظه های در بسته و دور از نور در مكاني تاريك و خنك نگهداری شوند.

حتما بخوانید  بهترین نوع پسته ایران - رتبه‌بندی پسته