//غذاهای مفید برای درمان کم خونی-آیا عسل برای درمان کم خونی مفید است؟

غذاهای مفید برای درمان کم خونی-آیا عسل برای درمان کم خونی مفید است؟

غذاهای مفید برای درمان کم خونی

درمان کم خونی

خوردن عسل با آب سبزیها (تره، هویج، ترب سیاه، جغندر، ترب دشتی) داروی موثر در بیماریهای کم خونی است.

روش های دیگر درمان کم خونی

منابع غذایی آهن دار

منابع غذای آهن دارعبارتند از جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشك ( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی.

عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آنها

1. اسید سیتریك و اسید اسكوربیك ( ویتامینC) كه درآلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل كلم، سبزی ها ، آب پرتقال، لیمو شیرین ، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند، می توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند-.

2. اسید مالیك و اسید تارتاریك كه در هویج ، سیب زمینی، چغندر، كدو تنبل ، گوجه فرنگی، كلم پیچ و شلغم موجود است ، سبب افزایش جذب آهن می شود.

3. محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می شوند.

توصیه های زیر را به كار بندید :

1. استفاده از غذاهایی كه غنی از آهن می باشند.

2. فاده از منابع غذایی حاوی ویتامین در هر وعده غذایی ، جهت جذب بهتر آهن ( مثل پرتقال، گریپ فروت، كوجه فرنگی، كلم، توت فرنگی، فلفل سبزو لیمو ترش)

3. اندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی .

4. پرهیز از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا

5. برطرف كردن مشكلات گوارشی و یبوست

6. تصحیح عادات غذائی غلط ( مثل مصرف مواد غیر خوراكی مانند خاك ، یخ )

7. مشاوره با پزشك و متخصص تغذیه جهت پیش گیری به موقع و یا بهبود كم خونی

8. استفاده از نان هایی كه از خمیر ورآمده تهیه شده اند

9. استفاده از خشكبار مثل توت خشك ، برگه آلو، انجیر خشك و كشمش كه منابع خونی از آهن هستند.

10. استفاده ازغلات و حبوبات جوانه زده .

11. شست وشو و ضد عفونی كردن سبزی هایی كه استفاده می كنید.

12. شستن كامل دست ها با آب و صابون ، قبل از تهیه مصرف غذا و پس ازهر باراجابت مزاج .

13. مصرف روزانه یك قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار.

14. مصرف قطره آهن هم زمان با شروع تغذیه تكمیلی تا پایان 2 سالگی در كودكان .

” آشپزی ویژه “

سالاد شاهی آبی ( برای افراد كم خون )

مواد لازم :

4 فنجان
شاهی آبی یا اسفناج تازه خام،

2 فنجان
گوجه فرنگی گیلاسی یا تزیینی،

5 تا 6 عدد
سیب زمینی استانبولی،

نصف فنجان
مغز تخمه آفتاب گردان،

3 قاشق غذا خوری
پنیر خامه ای ،

1-2 قاشق غذا خوری
سركه سیب،

1 قاشق غذا خوری
شكر و یا عسل،

2 قاشق غذا خوری
كنجد بو داده،

1 فنجان
لوبیای قرمز پخته،

این سالاد مملوازویتامین های B ,C,K و هم چنین سرشارازاملاح معدنی وآهن است.بنابراین افراد كم خون یاAnemic می توانند از این سالاد خوش مزه بهره های بسیاری ببرند .

اگر شاهی آبی در دسترس نبود می توانید از اسفناج تازه خام استفاده كنید.

طرز تهیه

سیب زمینی استانبولی را در آب جوش بپزید و سعی كنید در موقع پوست كردن آن را یك اندازه و یك شكل در آورید. وقتی سیب زمینی را آب پز كردید بگذارید تا خنك شود.

شاهی آبی یا اسفناج را پاك نموده و بشویید . وقتی خشك شد آنها را مانند كاهو خرد كنید و كنار بگذارید.

سپس در ظرفی جداگانه ، شاهی آبی یا اسفناج را با گوجه فرنگی ، سیب زمینی، لوبیای قرمزپخته ، مغز تخمه و كنجد بود داده با هم مخلوط كنید.

برای سس سالاد از یك شیشه خالی دردار استفاده كنید . پنیرخامه ای ، سركه ، شكر ( یا عسل ) را در آن بریزید ، درِ شیشه را محكم ببندید و خوب تكان دهید . سپس كمی نمك و فلفل به آن بیفزایید و دوباره خوب تكان دهید . می توانید كمی ماست نیز به آن اضافه كنید . سس را روی سالاد بریزید ، به مدت 10 دقیقه در یخچال بگذارید و سپس میل كنید.

برای خاصیت بیش تر این سالاد ، جوانه ماش ، جوانه شبدر و حتی عدسی پخته به آن بیفزایید.

ثبت ديدگاه