قیمت روز برنج هاشمی درجه یک الک خورده سال 96

قیمت روز برنج هاشمی درجه یک الک خورده سال 96


انواع برنج ایرانی

بازدید این صفحه: 34427

قیمت برنج

آخرین بروز رسانی 1/3/1396
منبع:ایران جیب
 
نام برنجقیمت برنج (تومان)
برنج طارم دم سیاه11.800
برنج طارم هاشمی11.800
برنج طبیعت5.200
برنج عنبر بو4.900
برنج فجر9.500
برنج قهوه ای طارم سنگی فریدون‌کنار12.900
برنج قهوه ای طارم محلی فریدون‌کنار12.700
برنج محسن5200
برنج ندا5.800
برنج کامفیروز اصل11.000
لاشه دم سیاه6.800
لاشه شیرودی7.500
لاشه طارم سنگی7.800
لاشه طارم هاشمی6.800
لاشه عنبربو4.900
لاشه فجر6.000
لاشه ندا5.800

تشخیص و خرید:
برنج ایرانی، در شمار برنج های ممتاز است، اما درجه بندی دارد.
فقط خوب قد کشیدن دانه برنج پس از پخت ملاک مرغوبیت نیست.
دانه برنج هر چه خشک تر و سفت تر باشد بهتر است زیرا با جذب سریع آب هنگام پخت، حجیم تر می شود.

*یک نکته مهم در تشخیص مرغوبیت برنج که کمتر در سایت های مختلف به آن اشاره شده این است که، در برنج های مرغوب اگر سطح برنج کدرتر باشد و بعد از شکستن دانه برنج درون آن بسیار سفید باشد(بی رنگ نباشد) یعنی خاصیت آن بیشتر است. که برنج های شمال ایران بخصوص استان گیلان و شهرستان تالش به دلیل این که فقط یک بار در سال کاشته و برداشت می شود و زمین فرصت کافی برای بازیابی خود را دارد دارای کیفیت و خاصیت بهتری نسبت به مناطقی است که برنج دوبار در سال کاشت و برداشت می شود.*

نکته دیگر قطر برنج هاشمی محلی است که بزرگتر از برنج های وارداتی و همچنین دارای عطر دلنشین منحصر بفرد خود می باشد.

هر چه از تاریخ برداشت آن بیشتر گذشته و بهتر نگهداری شده باشد، بر کیفیت آن افزوده می شود.
دقت کنید کپک زده یا خُرد شده نباشد و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی از آن به مشام نرسد.
دانه برنج نباید خیلی سفید، خیلی زرد، شفاف، دودی یا ترک خورده باشد؛ رنگ بلوری مات و عاج مانند دارد و معمولا باریک و قلمی است، اما طعم و بوی مطبوعش پس از پخت، خیلی مهم تر از باریکی و بلندی آن است.
باید یکدست باشد نه مخلوطی از دانه های چاق و لاغر، زرد و سفید، کوتاه و بلند یا ریز و درشت.
هر چه دانه های شکسته یا در اصطلاح «نیمدانه» بیشتر باشد، کیفیت کمتری دارد (برنج موسوم به نیمدانه بیشتر برای پخت شله زرد، شیربرنج، برخی آش ها، سوپ ها و مانند اینها مناسب است نه پخت چلو و سرو در مهمانی).
یکی از آزمون های سنتی، خرد کردن تعدادی از دانه ها زیر دندان است. اگر بسختی خرد شد، نشانه خشکی بیشتر و کیفیت بهتر آن است.
یکی از روش های درک میزان عطر برنج، دمیدن هوای گرم یا «ها کردن» روی مقداری از دانه هاست. به منظور رعایت بهداشت دقت کنید که دانه های آمیخته با هوای دمیده از دهان را مجددا درون کیسه یا ظرف نریزید.

حتما بخوانید  اجاره اقامتگاه ارزان در شمال جنوب شرق غرب

مطالب مرتبط: طرز پخت برنج هاشمی به دو صورت کته و آبکش