ماده ای در مواد‌غذایی مهم که سلامت قلب را تهدید می کند!

ماده ای در مواد‌غذایی مهم که سلامت قلب را تهدید می کند!

بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهد ماده ای به نام گلوتن که در غلاتی مانند جو و گندم یافت می شود خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

بر اساس مطالعات جدید دانشمندان مصرف گلوتن (نوعی پروتئین در گندم و جو) در افراد مبتلا به بیماری گوارشی سلیاک موجب التهاب روده کوچک و مانع جذب مواد مغذی می شود.

بررسی ها نشان می دهند نادیده گرفتن علائم سلیاک در طولانی مدت موجب کم خونی، بیماری های قلبی و پوکی استخوان در مبتلایان می شود از این رو باید بیماران سلیاکی با رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن علائم این بیماری را کاهش دهند.

بر اساس مطالعه‌ای که در دانشگاه کلمبیا بر روی بیش از 100 هزار مرد و زن صورت گرفت، محققان دریافتند گلوتن موجود در غلات در افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک نیستند سبب بروز بیماری های قلبی نمی شود و این ماده برای افراد مبتلا به سلیاک ضرر دارد و رژیم غذایی که از گلوتن کمی برخوردار است برای تمامی گروه های سنی مفید و سالم است.

مصرف دانه ها و غلاتی همچون نان، کیک،بیسکویت،سس سالاد و شکلات حاوی گلوتن هستند و زیاده روی در مصرف آنها باعث بروز بیماری سلیاک و در نهایت بیماری های قلبی می شود. پزشکان توصیه می کنند حتما تمامی افراد مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن را به حداقل برسانند.

در آمریکا به ازای هر 100 نفر یک نفر مبتلا به بیماری سلیاک است و علی رغم شایع بودن شیوع بیماری سلیاک و حساسیت به گلوتن در افراد غیر سلیاکی، نظرسنجی ها نشان می دهد حدود یک سوم آمریکایی ها سعی در کاهش گلوتن دارند و این آمار ها قطعا به نفع شرکت هایی است که محصولات بدون گلوتن تولید می کنند.

حتما بخوانید  مضرات مجرد بودن برای سلامتی + ابتلا به آلزایمر

این تیم تحقیقاتی برای تشخیص تاثیرات رژیم غذایی با گلوتن کم بر سلامت قلب، رژیم غذایی و اطلاعات بیماری قلبی 65 هزار زن و 45 هزار مرد به جز بیماران سلیاکی را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی که کمترین میزان گلوتن را مصرف کرده بودند به اندازه کسانی که بیشترین میزان مصرف این ماده را داشتند به همان اندازه در معرض بیماری قلبی قرار داشتند.

منبع: طبیب من به نقل از knowridge

تغذیه و سلامت