چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟
خواص زیتون-چگونه تلخی زیتون را بگیریم
برای اینکه زیتون را خود در منزل عمل آورید این مطلب به شما کمک می کند تا این کار را به بهترین صورت انجام دهید:

معمولا زیتون ها به سه صورت كنسروی – شكسته و بی هسته وجود دارند .

زیتون شكسته زیتونی است كه مراحل روغن گیری آن انجام شده و زیتون بی هسته همان زیتون كنسروی است (روغن كشی نشده باشد) و برای تهیه ی زیتون پرورده و یا تزپین نمودن با فلفل قرمز و بسته بندی های زیبا استفاده می شود.

در هر صورت تمام زیتون ها یك تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمك و شستشوی چندین مرتبه آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود .( میتوان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمك بریزیم .)

در آخر كه طعم مطلوب را پیدا كرد مجددا زیتون ها را در آب نمك قرار دهید تا شوری آن به اندازه ای باشد كه خوراك آن برای شما مطلوب است (نه بی نمك و نه شور) و مثلا اگر در سطل های پلاستیكی سایز ماست های سه كیلویی می ریزی. روی آن 1 یا 2 قاشق روغن زیتون و گلپر (یك قاشق ) بریز معمولا زیتون را در جای خنك می گذارند وسعی كن این جای خنك یخچال نباشد.

معمولا زیتون‌های سبز یا زیتون‌هایی كه اندكی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلول‌های قلیایی می‌خوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب می‌خوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول كم‌نمك (مخلوط آب، نمك و سركه) نگه می‌دارند یا اینكه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آب‌نمك انجام می‌دهند.

حتما بخوانید  دانلود کتاب آموزش آشپزی غذای ایرانی

زیتون را به این روش حتی در خانه نیز می‌توان عمل آورد، اما به دلیل وقت‌گیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرف‌كنندگان، زیتون آماده را ترجیح می‌دهند. بعضی از زیتون‌ها پس از عمل آوردن سیاه می‌شوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار ‌گیرد، رنگش به سیاهی می‌زند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می‌شود.

در مورد محلول های قلیایی خوراكی ( تركیب آب و بی كربنات ها مثل جوش شیرین و آهك (كه برای مربای بالنگ استفاده می شود. )

fooji.ir